Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τα Αστρονομικά Φαινόμενα του Ιανουαρίου 2012.


Χρόνια Πολλά για το νέο έτος 2012, υγεία και καλή φώτιση σ' αυτούς που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν πάλι ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα.Δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί που μας βούλιαξαν δεν είναι ικανοί να μας σώσουν.Καλή φώτιση επίσης στους πλανεμένους που πιστεύουν πως το 2012 θα γίνει η καταστροφή του κόσμου, όπως διαδίδουν αυτοί που έχουν κάποια συμφέροντα να τρομοκρατούν τον κόσμο.
Ο Ήλιος τον Ιανουάριο θα βρίσκεται στον Αστερισμό του Τοξότη μέχρι τις 22 του μήνα, μετά περνά στον Αιγόκερω.
Η Σελήνη ξεκινά με το πρώτο τέταρτο την πρώτη του μήνα, στην συνέχεια στις 9 θα έχουμε Πανσέληνο και το τελευταίο τέταρτο στις 16 Ιανουαρίου.Μια νέα Σελήνη ξεκινά στις 23 του μήνα στον Αστερισμό του Αιγόκερου.Το πρώτο της τέταρτο θα είναι στις 31 Ιανουαρίου. Εδώ βλέπουμε πως είναι το δεύτερο πρώτο τέταρτο της Σελήνης που έχει ο μήνας Ιανουάριος αυτήν την χρονιά.Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε αρκετά χρόνια.Εφέτος θα έχουμε ακόμη ένα τέτοιο ενδιαφέρον τον μήνα Αύγουστο όπου θα μας έρθουν 2 Αυγουστιάτικα φεγγάρια, 2 Πανσέληνοι, μία στις 2 του μήνα και η άλλη στις 31.Μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε.
Ο Ερμής στις αρχές του μήνα θα είναι ορατός στην Ανατολή 20ο πριν ανατείλει ο Ήλιος.Σταδιακά θα πλησιάζει  τον Ήλιο, οπότε μετά τις 10 Ιανουαρίου δεν θα μας είναι εύκολα ορατός.
Η Αφροδίτη φωτεινή και λαμπερή κάθε βράδυ όλο και πιο ψηλά στον ορίζοντα μετά την δύση του Ηλίου.Θαυμάστε την!!!!!
Ο Άρης τον μήνα Ιανουάριο θα βρίσκεται στον Αστερισμό του Λέοντα και θα τον βλέπουμε κάθε πρωί πριν ανατείλει ο Ήλιος, ψηλά στο κέντρο της ουράνιας σφαίρας.
Ο Δίας  ορατός κάθε βράδυ στον Αστερισμό του Κριού παραμένει το ενδιαφέρον των αστρονομικών μας παρατηρήσεων μαζί με την Αφροδίτη.
Ο Κρόνος ανατέλλει μετά τα μεσάνυχτα στον Αστερισμό της Παρθένου κοντά στον αστέρα Στάχυ και είναι ορατός μέχρι πριν βγει ο Ήλιος.
Ο πλανήτης Ουρανός το έτος 2012 θα κινείται στον Αστερισμό των Ιχθύων και θα είναι ορατός μόνο με τηλεσκόπιο.
Ο Ποσειδώνας για το 2012 θα βρίσκεται στον Αστερισμό του Υδροχόου μέσα στο τρίγωνο των αστέρω Σ, Θ, Ι. Ορατός μόνο με τηλεσκόπιο.
Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις πλανητών με την Σελήνη θα έχουμε τον μήνα Ιανουάριο: με τον Δια μια στις 3 Ιανουαρίου και στις 30 Ιανουαρίου.Με τον Άρη θα έχει συνάντηση η Σελήνη στις 14 Ιανουαρίου .Με τον Κρόνο στις 16 και με την Αφροδίτη στις 14.
Στις 4 Ιανουαρίου έχουμε τις Βοότιδες είναι οι μετεωρίτες που πέφτουν προερχόμενοι από το μέρος του Αστερισμού του Βοότη.Το γεγονός αυτό θα συμβεί το πρωί κατά τις 4 η ώρα και οι μετεωρίτες που θα πέφτουν θα είναι περίπου 50 την ώρα.
Στις 25 Ιανουαρίου ο Άρης αρχίζει να κινείται ανάδρομα μέχρι τις 15 Απριλίου μέσα στον Αστερισμό του Λέοντα. 

''Oράτε τον Ουρανό, γνώση αποκτείται
έρρωστε και ευδαιμονείται''
Χρόνια Πολλά

Νίκος Παζαΐτης
Τηλ. 6934 716140
Email.pazaitis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...