Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα Αστρονομικά Φαινόμενα του Μαΐου 2012


Είναι γεγονός πως η Σελήνη με τους πλανήτες επηρεάζουν την ζωή στην Γη. Φυσικό είναι να επηρεάζουν και οτιδήποτε ζωντανό ακόμη και τον ίδιο τον άνθρωπο.Την αρχαία εποχή τα Μαντεία δεν βγάζαν ποτέ αποφάσεις την ημέρα της Πανσέληνου.Οι σημερινοί σοφοί της παγκοσμιοποίησης βάζουν τον κόσμο να αποφασίσει την ημέρα της Πανσέληνου ποια κυβέρνηση θα έχει.Λέτε να έγινε σκοπίμως?
Προβλέπεται λοιπόν πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα υπάρχει από μέρος των ψηφοφόρων έντονος φανατισμός, ισχυρός εκνευρισμός και καθόλου λογική.Εύχομαι η Πανσέληνος να διαψεύσει τις προβλέψεις μου και το αποτέλεσμα των εκλογών να μην είναι ενάντια για τους περισσότερους...
Ο Ερμής λοιπόν τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα φαίνεται ακόμη στην ανατολή το πρωί και στην συνέχεια απομακρύνεται πίσω από τον Ήλιο.
Η Αφροδίτη κι αυτόν τον μήνα θα είναι ορατή στην δύση μετά το ηλιοβασίλεμα και στην συνέχεια προς το τέλος του μήνα, έρχεται μπροστά από τον Ήλιο και δεν θα φαίνεται πλέον τα βράδια.
Η Γη τον μήνα Μάιο θα κινείτε στους αστερισμούς Ζυγό Σκορπιό, είναι οι αστερισμοί που βλέπουμε στον νότο τα μεσάνυχτα.
Ο Άρης από το τέλος Απριλίου σταμάτησε την  ανάδρομη κίνηση στον αστερισμό του Λέοντα και προχωρεί τώρα προς την Παρθένο απομακρυνόμενος από τον Στάχυ.
Ο Δίας πίσω από τον Ήλιο στον αστερισμό του Κριού δεν θα μας είναι ορατός.
Ο Κρόνος κοντά στον αστέρα Στάχυ της Παρθένου συνεχίζει την ανάδρομη κίνηση του αυτόν τον μήνα.Ορατός κάθε βράδυ μας προκαλεί να τον απολαύσουμε καλύτερα με ένα τηλεσκόπιο, βλέποντας και τους δορυφόρους του.
Ο πλανήτης Ουρανός τον μήνα Μάιο θα συνεχίσει να φαίνεται στον αστερισμό των Ιχθύων τις πρωινές ώρες αλλά μόνο με δυνατό τηλεσκόπιο.
Στις 20-21 Μαΐου και ώρα 00:09 Ελλάδος θα γίνει έκλειψη Ηλίου ορατή στην Κίνα, Ιαπωνία, και δυτικά των ΗΠΑ.
Αξιοθαύμαστες συναντήσεις θα έχει η Σελήνη με τους πλανήτες , Άρη την 1η Μαΐου  , Κρόνο στις 4 Μαΐου, Αφροδίτη στις 22 Μαΐου.
Τέλος ο νυχτερινός ουρανός του Μαΐου μας χαρίζει να απολαύσουμε τους αστερισμούς : Ωρίωνα προς την δύση με τον Σείριο, από πάνω ο αστερισμός του Ταύρου με τον φωτεινό Λαμπαδιά και την Αφροδίτη, αριστερά ο αστερισμός των Διδύμων, προς το κέντρο της ουράνιας σφαίρας και προς λίγο νότια ο αστερισμός του Λέοντα με τον πλανήτη Άρη και προς ανατολάς και λίγο νότια, ο αστερισμός της Παρθένου με τον Κρόνο.


''Οράτε τον Ουρανό
γνώση αποκτείται
έρρωσθε και ευδαιμονείται''
Νίκος Παζαϊτης
Τηλ: 6934 716140
pazaitis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...