Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα Αστρονομικά Φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2012


Η Αφροδίτη όπως φαίνεται με το Stellarium αυτήν την στιγμή

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, έλεγαν οι παλιοί… Αυτό όμως θα το δούμε μετά τις 21 Φεβρουαρίου που αρχίζει η Νέα Σελήνη, διότι οι παλιοί έλεγαν επίσης  πως αν την δεύτερη ημέρα της Νέας Σελήνης ο καιρός καλυτερέψει τότε θα έχουμε ένα μήνα καλοκαιρία. Είδωμεν
Ο  Ήλιος τον μήνα Φεβρουάριο αρχίζει να κινείται μεταξύ Αιγόκερου και Υδροχόου και μετά τις 17/2 μπαίνει κανονικά στον Αστερισμό του Υδροχόου όπου θα παραμείνει μέχρι τις 3 Μαρτίου.
Η Γη από το απέναντι μέρος θα κινείται τον Φεβρουάριο από τον Καρκίνο προς τον Λέοντα.
Η Σελήνη έχει συναντήσεις με τους πλανήτες: στις 10 Φεβρουαρίου με τον Άρη, στις 13 με τον Κρόνο , στις 21 με τον Ποσειδώνα, στις 23 με τον Ερμή, (ένα αξιοθέατο γεγονός μετά την δύση του Ηλίου).Συναντήσεις επίσης θα έχει η Σελήνη με τον πλανήτη Ουρανό στις 24/2, με την Αφροδίτη στις 25 Φεβρουαρίου και με τον Δία στις 27.
Ο Ερμής από τις 22 Φεβρουαρίου και μετά θα είναι ορατός στην δύση μετά το ηλιοβασίλεμα. Αυτό θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα του Μάρτη. Είναι μια ευκαιρία να τον πετύχουμε κάποιο βράδυ εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.
Η Αφροδίτη όλο και πιο ψηλά στον ορίζοντα θα λαμποκοπά κάθε βράδυ στην Δύση μετά το ηλιοβασίλεμα.
Ο Άρης κάθε βράδυ ορατός στον αστερισμό του Λέοντα σε ανάδρομη κίνηση.
Ο Δίας προχωρεί προς την δύση σε συνάντηση με την φωτεινή Αφροδίτη. Από τις 25/2 και μετά θα βρίσκονται πολύ κοντά. Λόγω απόστασης όμως ο Δίας αν και πολύ μεγαλύτερος της Αφροδίτης θα φαίνεται μικρότερος.
Ο Κρόνος στον αστερισμό της Παρθένου μόνο 7ο  ανατολικά του Στάχυ.
Ο υπέροχος νυχτερινός ουρανός του Φεβρουαρίου  αποτελείται από τους πλανήτες, Αφροδίτη, Δία, Άρη, Κρόνο και μετά τις 22 Φεβρουαρίου και ο Ερμής στην δύση. Και από τους φωτεινούς αστερισμούς : Ταύρου, Διδύμων, Λέοντα και Παρθένου με τον Στάχυ.
Μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα επιχειρήσουμε μια νύχτα να δούμε τον Ερμή και τους άλλους πλανήτες, στο σημείο συνάντησης 200μ πάνω από τον Bon Chateau.Θα τοποθετήσουμε πινακίδα με πληροφορίες.

΄΄Οράτε τον ουρανό
  γνώση αποκτείται
‘έρρωστε και ευδαιμονήτε΄΄
Ν. Παζαΐτης
6934 716140
Email. pazaitis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...